Med-el

ADHEAR

ADHEAR is het revolutionaire hoorsysteem, een nieuwe kijk op het gebied van beengeleiding.

 Plakken, klikken, horen

De hooroplossing waar u naar zoekt is nu beschikbaar!
ADHEAR. Dit nieuwe revolutionaire beengeleidingssysteem is een gebruiksvriendelijke behandelingsoptie voor mensen met geleidings gehoorverlies. U heeft geen operatie nodig, het systeem kan eenvoudig worden geplaatst. U zult u verbazen door de prestaties, eenvoudige bediening en groot draagcomfort.

ADHEAR heeft u veel te bieden

ADHEAR is een hooroplossing die niet via een operatie hoeft te worden geplaatst. U heeft dus geen operatie nodig en kunt direct beter horen. Misschien wilt u eens ervaren hoe horen via beengeleiding klinkt? Neem contact op met uw audioloog en test ADHEAR voordat u hiervoor kiest. De eenvoud van het systeem maakt het mogelijk.
Het is heel eenvoudig: Plakken, Klikken, Horen. Horen met het ADHEAR-systeem is eenvoudig en de bediening van het apparaat is zeer intuïtief. Het systeem bevestigen, de batterij vervangen of een programma selecteren: het is kinderspel.

ADHEAR is vriendelijk

ADHEAR is het enige niet-implanteerbare beengeleidingsapparaat dat niet op de huid drukt en daardoor zeer comfortabel te dragen is.
De geluidsgolven worden naar het bot gestuurd via de zelfklevende adapter achter het oor.
De zelfklevende adapter is zeer licht en is bijna niet te voelen. Bekijk de video over de werking van ADHEAR.

ADHEAR is betrouwbaar

Met ADHEAR kunt u duidelijk beter horen. Uit testen blijkt dat de prestaties van dit nieuwe beengeleidingssysteem vergelijkbaar of zelfs beter is dan die van andere passieve beengeleidingsapparaten.
Dit unieke systeem zorgt ervoor dat de zelfklevende adapter stevig op zijn plaats blijft zitten. U kunt ononderbroken horen, omdat het systeem in optimale positie blijft. Bovendien kan geluidsinformatie efficiënt worden overgebracht naar het binnenoor, omdat het apparaat hier dichtbij is geplaatst.

ADHEAR is cosmetisch aantrekkelijk

U kunt het hoorsysteem onopvallend achter uw oor dragen. Als u echter met uw nieuwe hoorsysteem wilt pronken, kunt u uw audioprocessor verfraaien met designstickers of een kleurrijk hoesje. Maak er een echte blikvanger van door uw accessoires te combineren.

BONEBRIDGE™

De Bonebridge is het eerste actieve beengeleidingsimplantaat-systeem ter wereld. Het kan een effectieve oplossing zijn voor personen met blijvend gehoorverlies na een operatie aan het middenoor of bij wie sprake is van misvormingen van het oor of in het algemeen bij geleidings- en gemengd gehoorverlies. Het is ook een optie voor personen met eenzijdige doofheid.

Hierbij kan geluid niet in voldoende mate de natuurlijke weg volgen via het buiten- en middenoor naar het binnenoor. Door de Bonebridge worden de geluidsgolven via beengeleiding direct overgedragen op het binnenoor, waar ze op dezelfde wijze worden verwerkt als natuurlijk geluid. De Bonebridge zorgt voor een optimale geluidssensatie en kan onopvallend worden gedragen.

We begrijpen dat elk kind zijn eigen behoeften heeft wanneer het gaat om het meest geschikte hoorsysteem. Een dergelijke oplossing is Bonebridge, een actief beengeleidingsimplantaat, geschikt voor kinderen van 5 jaar en ouder.

De hoorimplantaatoplossing van Bonebridge kan een effectieve oplossing zijn als uw kind een geleidingsgehoorverlies, gemengd gehoorverlies of enkelzijdige doofheid heeft.

Voordelen van de Bonebridge

Intacte huid

Het implantaat bevindt zich volledig onder de intacte huid, zodat de kans op huidcomplicaties sterk wordt verminderd. Hierdoor is het niet nodig om vervolgafspraken voor een eventuele huidbehandeling te maken, zodat uw kind onbekommerd kan profiteren van de hoorimplantaat van Bonebridge.

Milde operatie

Een Bonebridge -operatie duurt doorgaans slechts 30 tot 60 minuten, aangezien het een minimaal invasieve chirurgische ingreep is. Er hoeft naderhand niet meer operatief worden ingegrepen, aangezien alle vervangbare onderdelen van de Bonebridge in een externe audioprocessor zitten.

Eenvoudige bediening

Bij het ontwerp van het Bonebridge -systeem is uitgegaan van draag- en gebruikscomfort. Dit is ideaal voor uw kind. De externe audioprocessor is compact en eenvoudig in gebruik. Deze wordt op het hoofd, schuin boven het oor gedragen, zodat de gehoorgang open blijft wat het draagcomfort bevordert. Afhankelijk van het gebruik, gaat de batterij ongeveer 5 dagen mee. Kinderen hoeven dus geen reservebatterijen bij zich te dragen. En wanneer ze de batterij moeten verwisselen, kunnen ze dat gemakkelijk zelf doen.

MRI-veilig

Het Bonebridge -implantaat is MRI-veilig tot/met 1,5 Tesla. Uw kind kan dus in de toekomst een MRI ondergaan als dat nodig is.

Gestroomlijnd ontwerp

De implantatietechnologie is zodanig ontwikkeld, dat het stimulerende deel direct in het bot zit. Het ontwerp van de audioprocessor is dan ook slanker dan ooit en is een comfortabele optie voor uw kind. Vanwege het innovatieve en flexibele ontwerp kreeg SAMBA de prestigieuze reddot design award.

Nieuwste technologie

De audioprocessor van de Bonebridge wordt extern geplaatst, zodat deze altijd kan worden opgewaardeerd en uw kind kan profiteren van de nieuwste technologie. Zelfs jaren na implantatie kan uw kind de nieuwste audioprocessor dit moet een link worden ontvangen, deze simpel laten plaatsen en naar huis gaan met de allernieuwste technologie.

Het Vibrant Soundbridge implantaatsysteem

De Vibrant Soundbridge (VSB), is een uniek middenoorimplantaatsysteem en heeft een wereld van nieuwe hoormogelijkheden geopend voor personen die met traditionele hoortoestellen geen verbetering hebben ervaren of deze om medische redenen niet kunnen gebruiken. Dit is vaak het geval bij permanent gehoorverlies na één of meerdere operaties aan het middenoor of wanneer hoortoestellen niet (meer) kunnen worden gedragen vanwege chronische ontsteking van de gehoorgang (otitis externa). De Vibrant Soundbridge kan een effectieve oplossing zijn voor mensen met een mild tot ernstig perceptief gehoorverlies, maar ook voor geleidings- of gemengd gehoorverlies.

In tegenstelling tot een hoortoestel – dat alleen de geluiden die de gehoorgang binnenkomen kan versterken – zet de Vibrant Soundbridge de signalen uit de omgeving om in mechanische trillingen. Deze mechanische energie stimuleert direct de structuren van het middenoor en zorgt ervoor dat zelfs hoogfrequente geluiden uitzonderlijk goed worden waargenomen.

Het Vibrant Soundbridge implantaatsysteem bestaat uit een extern gedragen audioprocessor, en een geïmplanteerd onderdeel, de VORP met de FMT. Dankzij het speciale ontwerp van de Vibrant Soundbridge kunnen verschillende vormen en gradaties van gehoorverlies flexibel worden behandeld, waarbij een natuurlijke geluidskwaliteit voor spraak en natuurlijke geluiden wordt gerealiseerd.

In de praktijk bewezen innovatie.
Na de eerste implantatie in 1996 zijn diverse nieuwe toepassingsmogelijkheden ontstaan. Het is het enige middenoorimplantaatsysteem met een éénpuntsbevestiging, wat het ook geschikt maakt voor toepassing bij kinderen, omdat het niet wordt beïnvloed door de groei van de schedel. Uit verscheidene studies blijkt dat de Vibrant Soundbridge een betrouwbare hooroplossing is, met een hoge tevredenheid bij de gebruikers.

Een alternatief voor conventionele hoortoestellen

De Vibrant Soundbridge is een hooroplossing die is ontworpen voor personen die om medische redenen geen conventionele hoortoestellen kunnen gebruiken, of omdat zij er niet genoeg profijt van hebben.Ook blijft de gehoorgang open, wat het een extra aantrekkelijke optie maakt voor mensen die last hebben van een ontsteking van de gehoorgang.

MRI-veilig

De Vibrant Soundbridge is MRI-veilig tot/met 1,5 Tesla. Uw kind kan dus in de toekomst een MRI ondergaan als dat nodig is.

SAMBA audioprocessor

De SAMBA is de nieuwste versie audioprocessor voor de Vibrant Soundbridge en de Bonebridge.
De SAMBA kan worden verbonden met allerlei audio-apparatuur via Bluetooth of luisterspoel. Hierdoor kan het signaal van uw mobiele telefoon, MP#-speler, FM-systeem of een luisterhulpmiddel draadloos en zonder kwalitietsverslies naar de audioprocessor worden verzonden.

Andere voordelen zijn:

  • Intelligente geluidsadapter, de SAMBA past zich aan uw luistergedrag aan;
  • Adaptief richtinggevoelige microfoon, hierdoor is achtegrondgeluid geen probleem meer;
  • Spraaktracering, kristalheldere spraak ongeacht uit welke richting;
  • Individueel aanpasbare programma’s, uw dagelijks leven bepaalt wat u wilt horen.

Bron: Med-el