Ponto SuperPower

Oticon Medical biedt een voorproefje van Ponto SuperPower, ’s werelds eerste SuperPower botverankerde soundprocessor op abutmentniveau met een aanpasbereik tot 65 dB HL (BC).

Göteborg, Zweden september 2016 — Oticon Medical heeft vandaag een voorproefje gegeven van de nieuwe Ponto SuperPower, de eerste soundprocessor op abutmentniveau, met een aanpasbereik tot 65 dB HL (BC).  Oticon Medical heeft de innovatieve SuperPower-processor ontwikkeld met als doel volwassenen en kinderen met een zwaarder gemengd gehoorverlies te laten profiteren van een discrete soundprocessor die voor directe geluidsoverdracht rechtstreeks aansluit op het abutment. De laatste aanwinst binnen de Ponto-familie van botverankerde oplossingen is CE-gemarkeerd en is momenteel in afwachting van goedkeuring door de FDA. We verwachten dat het product tegen eind 2016 verkrijgbaar is.

“De Ponto SuperPower is het eerste SuperPower-apparaat op abutmentniveau in de botverankerde gehoorimplantatiemarkt”, vertelt Jes Olsen, President van Oticon Medical.  “Het is ook nog eens een prachtige versie van SuperPower, de eerste waarbij geen snoeren of omvangrijke apparaten die in het oor of op het lichaam worden gedragen nodig zijn.” De discrete soundprocessor in een enkele behuizing sluit rechtstreeks op het abutment aan om de directe geluidsoverdracht in traditionele Ponto-soundprocessoren te waarborgen.”

De nieuwe Ponto SuperPower is gebaseerd op het Inium Sense-platform en de UltraDrive-technologie. Dit voert het stuursignaal naar de transducer (het trilblokje) en een zeer geavanceerde feedback management technologie op. Hiermee wordt een  grote versterking gerealiseerd en wordt het risico op feedback tot een minimum beperkt. Oticon Medical heeft UltraDrive in de nieuwe SuperPower-soundprocessor op laten nemen zonder dat dit aan de betrouwbaarheid en geluidskwaliteit afdoet. Tot nu toe is de UltraDrive-technologie nog nooit in apparaten met beengeleiding gebruikt.

“We zetten hoog in wanneer het om betere gehoorresultaten gaat voor botverankerde hoortoestelgebruikers”, voegt Olsen eraan toe. “Door het aanpasbereik uit te breiden tot 65 dB HL (BC), kunnen meer patiënten dan ooit van het hoogwaardige geluid profiteren, waar de Oticon Medical Ponto-processoren voor staan.  Via directe geluidsoverdracht kan Ponto SuperPower in de middenfrequenties tot hoge frequenties voor maximale output zorgen. Dit is voor alle gebruikers zo belangrijk voor het verstaan en begrijpen van spraak en met name voor de spraakontwikkeling van kinderen1. Met de introductie van de Ponto SuperPower blijven wij ons inzetten om nieuwe innovatieve en bewezen technologie op de markt te brengen en zo de vele uitdagingen aan te gaan waar mensen met een zwaarder gemengd gehoorverlies mee te maken krijgen.”

Ga voor meer informatie over Oticon Medical en het Ponto-systeem naar

Geluid is iets magisch. Een fundamenteel deel van ons dagelijks leven dat een wondere wereld opent. Door geluid kunnen we elkaar begrijpen, herkennen en contact maken met anderen en de wereld om ons heen.

Bij Oticon Medical maken we gebruik van al onze expertise en middelen om de wereld van geluid voor zoveel mogelijk mensen bereikbaar te maken.