Cochlear

Cochlear™ Baha® 5

Het Cochlear™ Baha® Systeem maakt gebruik van het natuurlijke vermogen van het lichaam om geluid te geleiden via bot. Het kan een onmiddellijke positieve invloed hebben op hoe goed u kunt horen en communiceren. Als u conductief gehoorverlies, gemengd gehoorverlies of enkelzijdige doofheid (SSD) heeft, kan het Baha Systeem een goede oplossing voor u zijn.

Hoe werkt het Cochlear Baha Systeem?

Terwijl een hoortoestel geluid door het beschadigde oor probeert te duwen, gebruikt het Baha Systeem beengeleiding om geluid rechtstreeks naar uw binnenoor te sturen. Op dit moment bestaan er twee soorten Baha Systemen. Beide omvatten een unieke Cochlear technologie die ontwikkeld is om u gemakkelijk te laten horen en communiceren.

Baha Attract Systeem Onzichtbare verbinding

Het Baha Attract Systeem gebruikt een magneetverbinding om de geluidsprocessor op het implantaat te bevestigen. Het geluid wordt efficiënt naar uw binnenoor gezonden zonder dat er iets door de huid heen komt.

Baha Connect Systeem bewezen prestaties

Het Baha Connect Systeem gebruikt een klein abutment om de geluidsprocessor direct op het implantaat te bevestigen. Deze directe verbinding helpt om de hoorprestaties te vergroten als u dat nodig heeft.

1  De geluidsprocessor bevindt zich vlak achter uw oor. Hij vangt geluidsgolven op en zet deze om in geluidstrillingen.

2  Deze trillingen worden via een klein titanium implantaat door uw schedel naar het binnenoor gezonden, problemen met uw buiten- of middenoor worden omzeild.

De geluidsprocessor is verbonden met het implantaat d.m.v. een magneet
3 of een kleine koppelstuk („abutment”)
4 Het implantaat en de magneet bevinden zich geheel onder de huid, het abutment heeft een klein profiel.

Baha 5 Geluidsprocessor

Een helderder geluid met de kleinste geluidsprocessor in de sector

Makkelijk te verbergen

U wilt beter horen, maar niet iedereen hoeft dat te weten. Met de kleinste geluidsprocessor ter wereld hoeft dat ook niet. Hoewel de Baha 5 geluidsprocessor 20% kleiner is dan vergelijkbare geluidsprocessors, zit hij vol met geavanceerde geluidstechnologieën die ontwikkeld zijn om u beter dan ooit te laten horen. U krijgt een fantastische hoorervaring zonder dat de aandacht op uw gehoorverlies wordt gevestigd. Klein is echt fijn.

Moeilijk om er niet van te houden

Het geweldige van zo’n kleine geluidsprocessor is dat hij makkelijk te verbergen is. Maar grootte is niet alles. De bekroonde Baha 5 geluidsprocessor is ook verkrijgbaar in een reeks verschillende kleuren waaruit u de optie kunt kiezen die het beste bij uw haarkleur past.

Een geweldige geluidskwaliteit waar u ook bent

Het geheim van uw nieuwe geluidservaring is een compleet nieuw platform dat onze recentste, meest geavanceerde automatische technologieën aandrijft. De geluidsprocessor houdt constant uw omgeving in de gaten en maakt probleemloze aanpassingen waardoor u zich kunt richten op de belangrijke dingen om u heen. Op kantoor versterkt hij de spraak zodat u kunt horen wat er gezegd wordt. En als u daarna gaat lunchen in een druk restaurant, zet hij het achtergrondgeluid zachter zodat u probleemloos deel kunt nemen aan de conversatie.

Slim verbonden met de mensen en apparaten waar u van houdt

De Baha 5 geluidsprocessor is de eerste geluidsprocessor die geluid direct kan streamen via een iPhone, iPad en iPod touch*. U kunt genieten van uw favoriete films, tv-programma’s, Apps, muziek…zelfs het geluid van een FaceTime-gesprek met familie aan de andere kant van de wereld wordt rechtstreeks naar uw geluidsprocessor gestuurd. Ieder geluid, elk liedje, ieder woord – duidelijker en helderder dan ooit tevoren.

*De Cochlear Baha 5 geluidsprocessor is compatibel met iPhone 6 Plus, iPhone 6, iPhone 5s, iPhone 5c, iPhone 5, iPad Air 2, iPad Air, iPad (4e generatie), iPad mini 3, iPad mini 2, iPad mini en iPod touch (5e generatie) met iOS 7.* of recenter.

Met de Baha 5 Smart App kunt u uw hoorervaring personaliseren. U kunt snel en makkelijk van programma veranderen, streamen of het volume en de hoge en lage tonen van uw geluidsprocessor regelen. Koppel aangepaste instellingen aan uw favoriete plaatsen met een druk op de knop. U kunt zelfs hulp krijgen bij het vinden van uw geluidsprocessor als u hem kwijt bent! Als u geen iPhone heeft, kunt u uw geluidsprocessor bedienen via een Cochlear Baha afstandsbediening, Baha Control App of andere draadloze accessoires.

Beleef echte draadloze vrijheid, zonder beperkingen

U kunt de Baha 5 geluidsprocessor aansluiten op een reeks draadloze accessoires die uw hoorervaring kunnen vergroten zodat u iedere dag kan genieten van beter horen. Met de Cochlear draadloze accessoires kunt u tv kijken zonder anderen te storen, spraak horen in rumoerige of drukke omgevingen en verbinding maken met allerlei elektronische apparaten. De rechtstreekse verbindingen tussen de accessoires en uw geluidsprocessor hebben één ding met elkaar gemeen: geen snoeren.

Cochlear wireless phone clip

De telefoonclip geeft u een handenvrije verbinding met uw smartphone om aangenamer te telefoneren, zelfs in rumoerige omgevingen.

Cochlear wireless TV streamer

De tv-streamer stuurt het stereogeluid rechtstreeks van de tv naar uw geluidsprocessor zodat u betrokken kunt blijven bij de gesprekken om u heen.

Cochlear wireless mini microphone

De mini-microfoon is een draagbare audio-streamer waarmee u spraak duidelijker kunt verstaan, waar u ook bent.

BAHA remote control

De afstandsbediening bewaalt de batterijstatus en maakt het aanpassen van het volume en het overschakelen naar een andere programma op uw geluidsprocessor eenvoudig.

Beoordeling van uw gehoor

Via een een gehoortest wordt beoordeeld of een Baha Systeem de beste optie is voor u. Als dat het geval is, kunt u de geluidsprocessor uitproberen op een Baha Softband om het verschil zelf te horen. Dat is een van de beste aspecten van een Baha Systeem. Anders dan de meeste implanteerbare systemen, kunt u het eerst uitproberen voordat u beslist om verder te gaan.

Een implantaat nemen

Afhankelijk van het systeem waar u samen met uw audioloog voor heeft gekozen, ondergaat u een eenvoudige chirurgische ingreep die gewoonlijk poliklinisch wordt uitgevoerd. De meeste mensen voeren binnen een paar dagen thuis weer al hun alledaagse activiteiten uit.

Aanpassing

Dit is absoluut het beste gedeelte. Kort na de operatie gaat u naar uw audioloog om uw nieuwe geluidsprocessor in ontvangst te nemen.
Hij / zij past de geluidsprocessor aan volgens uw behoeften en laat u zien hoe de processor werkt. En dat is alles. U bent klaar om te horen.

Marije is een klein meisje, dat zonder gehoorgang ter wereld is gekomen. Over haar ontwikkeling van baby tot kleuter, vooral op taal-spraakgebied, is een documentaire gemaakt. Zie video.